Tijd Voor Verandering

Beste mensen,

Het seizoen van Black Lives Matter protestdemonstraties in Nederland is voorbij. En heeft iedereen een klein beetje bewuster gemaakt van het systemisch racisme dat ook in dit land diep-geworteld zit.

Maar als er Zwarte mensen zijn die nu denken dat er de komende tijd significante veranderingen gaan plaatsvinden dan wens ik diegenen een wel-te-rusten.

Of zien we de verkiezing van een bekend en populair Zwart iemand in een anti-racisme commissie als een vuistslag in het gezicht van dat lelijke monster racisme? Waarom dan niet iemand voor zo een belangrijke taak kiezen met academische know-how? Zoals een (Zwarte) socioloog, historicus of psycholoog? Daaraan kan je toch zien dat de gevestigde orde niet echt verandering wil?

De regering hield vorige week een racisme-debat. Gek dat niemand opmerkt dat over antisemitisme helemaal niet gedebatteerd word. Alleen al het fluisteren over jodenhaat roept in Nederland herinneringen op aan vreselijke misdaden tegen de joodse bevolking.

Maar over racisme, de vrucht van eeuwen slavenhandel en slavernij, kunnen tweede kamer leden de hele dag een debat houden. Is toch onvoorstelbaar? Over de dagelijks merkbare effecten van een tijdperk, waarin de meest afschuwelijke misdaden tegen mensen ooit werden gepleegd, kan schaamteloos gediscussieerd worden met voor en tegenstanders.

Het zegt ook veel over onwetendheid van teveel onder ons dat zij premier Rutte, de spreekbuis van Neerlands imperialistische neo-koloniaal gedachtegoed,  om excuses voor de slavernij vragen. Terwijl zoveel mensen weten dat wanneer dit Opperhoofd excuses uitspreekt over de slavernij het juridische consequenties heeft. Een land als Suriname of Curacao kan dan bij een rechtbank een verzoek doen voor herstelbetalingen van Nederland.

Het uitspreken van diepe berouw en spijt heeft helemaal geen juridische consequenties. Het draait om dat ene woord excuses. Daarmee bekent iemand rechtskundig gezien schuld.

Het is al decennia lang duidelijk dat geen enkele president, koning of premier van een voormalig slavendrijvend land excuses wil uiten en over wil gaan tot herstelbetalingen. Dit zijn mensen met sleutelposities in het Globaal Systeem van Racisme. Een systeem dat zij mede verzorgen en levend houden.

Bij het woord racist denken mensen vaak aan hakenkruis-vlaggen zwaaiende skinheads. Maar zijn het niet westerse wetenschappers, journalisten, theologen, schrijvers, onderwijzers, het juridisch stelsel en politici die het Globaal Systeem van Racisme (white supremacy) hebben gecreëerd, hebben ontwikkeld en dagelijks in de praktijk brengen?

Zijn zij niet degenen die racistische gevoelens en haatvolle beredeneringen in de harten en hoofden van de Nederlander aanleren en cultiveren. Dus ook in individuele geweld-zuchtige politie-agenten?

De ware inspiratoren zijn vooral de ambtenaren in het hogere echelon, managers van grote bedrijven en van multi-nationals, rechters en officieren van justitie, redacteuren van populaire media, historici (revisionisten van de geschiedenis) en natuurlijk  hoogleraren en anderen die het racistisch school curriculum bedenken.

Dit zijn de Hogepriesters van het Globaal Systeem van Racisme (white supremacy). Er is meer dan 400 jaar geschaafd aan dat systeem en zij hebben het geperfectioneerd. Het systeem is het fundament voor hun enige ware religie, kapitalisme. En ze zijn onveranderlijk.  En remember. “The system is not broken, it was build this way.”

Dan is het toch onszelf voor de gek houden door aan dezelfde mensen te blijven smeken om financiële “reparations”?

Lees hier over hoe de Zwarte wereld-gemeenschap “gerepareerd” of hersteld kan worden.

Laten we het nu na zoveel jaren van tegen muren aanlopen en bedelen om erkenning, acceptatie en verbinding het praktischer aanpakken.

I have a dream….

Een door de Honorabele Marcus Mosiah Garvey geïnspireerde droom. Hij onderwees onder andere wat de feitelijke waarde van geld is. Dit was een van de pijlers van zijn boodschap aan de Zwarte man en vrouw. Is het trouwens niet de Nation of Islam die zich liet inspireren door het Garveyisme? En kijk hoe stabiel en onbuigzaam deze organisatie is.

Ik geef een voorbeeld aan de hand van een eenvoudig rekensommetje hoe Zwarte mensen in Nederland de volgende stap na protest-demonstraties moeten maken. Zelf monetaire “reparations” kunnen bewerkstelligen.

Laten we zeggen er leven ongeveer 300.000 Zwarte mensen uit Suriname en de Antillen in dit land.
Wat als 10 procent van dit geheel een maandelijkse donatie doet van € 3,- in een door Zwarte mensen opgezette en beheerde fonds? Dus voor de prijs van een keer in de maand een lekker broodje bakkeljauw. Of een pastechi keshi.

Dit zijn dan ongeveer 30.000 mensen die bij elkaar zo een € 90.000,- per maand opbrengen. En dat is rond de € 1.080.000,- per jaar.

Wat gebeurt is simpel. Onze organisaties kunnen in plaats van wedijveren voor subsidies van de Nederlandse overheden, waar heel veel vernederende voorwaarden aan vastzitten, aanspraak maken op geld uit dit fonds.

Iemand kan bijvoorbeeld een project opzetten om ontspoorde Zwarte jongeren te heropvoeden volgens Afro-centrische methodiek.

Of een zondag school beginnen voor Zwarte scholieren waar eigen cultuur en moeder-taallessen worden gegeven.

Een gehandicapte Nederlandse jongeman stichtte in zijn eentje het Bart News Network. BNN.

Wat als Zwarte mannen en vrouwen werkzaam in de entertainment en tv industrie hun vak-kennis bundelen en een tv kanaal en/of multimedia-platform voor Zwarte mensen door Zwarte mensen oprichten? Er zijn genoeg mensen die lid willen worden. Ook voor start-up geld kan uit het fonds worden geput. We kunnen hiervoor kiezen of doorgaan met klagen over te weinig representatie op de Nederlandse televisie.

Of wat als iemand een eigen winkel wil openen? Dan is daarvoor startkapitaal nodig. Als diegene niet voldoet aan “bepaalde” eisen van de bank voor een lening? Ook dan kan diegene geholpen worden. Door onszelf.

Elk ander van buitenlandse origine volk in Nederland heeft een soortgelijk systeem van fondsen opzetten en geld laten circuleren in de eigen gemeenschap. En met succes. Hindoestanen, Marokkanen, Turken, Somaliërs, Syriërs (die pas zijn gekomen).

Ze zijn financieel “geletterd”, hebben ook te maken met systemisch racisme, maar hun gemeenschappen lijken on-geraakt en on-beïnvloed door racisme. En hun organisaties kunnen op de eigen mensen vertrouwen voor financiële hulp.

Trouwens wij (Surinamers en Antillianen) hebben al een soortgelijk rentevrij bancair systeem welke wij alleen in familiekring gebruiken. We hebben wel degelijk geldkennis. En we hebben enorme kapitaalkracht, het bewustzijn daarover moet groeien.

Dus laten we het breder zien.

En 100 procent verantwoordelijkheid nemen voor ons gelukkig zijn “in den vreemde”. Als het ware het stuur in eigen handen nemen. Laat ons degenen die na ons komen leren wat de ware betekenis is van Zelf-liefde en Zelf-respect. By any means moeten we leren vertrouwen op eigen kunnen.

Mannen als Marcus Mosiah Garvey en Malcolm X hebben ons al de Weg gewezen. Zij gaven in hun speeches en boeken een blauwdruk voor volledige en absolute Emancipatie van het slaafse denken. Niet zo heel erg lang na het verbreken van de fysieke ketenen. Wie heeft daarom tijd steeds opnieuw te moeten uitleggen aan de geprivilegieerden, over de oorzaak (slavernij) en het gevolg (trans-generationeel trauma)? En welk effect racisme heeft op het leven van de Zwarte mens?

Ik heb ook niet de illusie dat rassendiscriminatie ooit helemaal van deze planeet zal verdwijnen. Het getuigt van kinderlijke naïviteit om te denken dat dit wel gaat gebeuren. Want er zal altijd een situatie zijn waarin de een meer gelijk (waardig) is dan de ander…

Belangrijkste is dat Zwarte mensen psychologisch weerbaar worden in een haatvolle wereld. Dus in plaats van vechten tegen het superioriteitsdenken van de witte mens en zijn en haar racisme. In plaats van vechten om de kwetsende vooroordelen en ziekelijke racistische denkbeelden in de hoofden van witte mensen te veranderen. Kunnen we beter met dezelfde passie en vuur, aandacht en energie besteden aan een strijd, door onze Voorouders geheiligd, voor “genezing” van onze gemeenschappen. Zie het als een heilige strijd voeren om de mentale ketenen waaraan teveel van ons gebonden zijn te verbreken.

Het verstandig gebruiken van monetaire kapitaalkracht en het verbreken van de mentale ketenen gaan hand in hand en kunnen uiteindelijk ervoor zorgen dat racisme geen grote invloed meer heeft op ons collectief gevoel, ons denken en op ons alledaagse leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s