Zwarte Waarheid (Afsluitend)

In dit document leg ik in deel 2 sterk de nadruk op het Oude Egypte, Nubië en Kush om aan te tonen hoe belangrijk de kleur zwart was voor deze Afrikaanse volkeren. Ook wilde ik veel vertellen over de vele andere beschavingen in de rest van Groot-Afrika, van ca. 17.000 BCE tot aan de destructieve koloniale periode. Maar dan zou dit document duizenden paginas lang worden.

Onze wetenschappers, schrijvers en historici hebben de boodschap doorgegeven hoe belangrijk wetenschap hebben van je geschiedenis is.

Kennis van je persoonlijke familie-geschiedenis helpt je een evenwichtig mens te zijn met zelfvertrouwen en een goed ontwikkeld gevoel van eigen-waarde. Kennis van de geschiedenis van jouw ras maakt dat je een volmaakte liefde voor al jouw soort-genoten ontwikkeld en mede dankzij de filosofie van Sankofa kan leven in een voorwaartse beweging.

We hebben al veel stappen gezet sinds de dagen van Emancipatie dankzij onze moderne-tijds Griots, dankzij onze historici. Die van grote invloed waren op mannen als Malcolm X en vooral op de Honorabele Marcus Mosiah Garvey, die ras-trots en ras-liefde propageerde en een Afrikaans-gecentreerde verlossings-theologie overdroeg om de Zwarte mens te bevrijden uit de mentale ketenen van het Globaal Systeem van Racisme. Hij was de oprichter van U.N.I.A. Opgericht in 1914 CE. De eerste Pan-Afrikaanse organisatie. Zijn motto is “One God, One Aim, One Destiny”.

Niet alleen was hij een man met profetische inzichten en word hij erkend als profeet door de Rastafari-gemeenschap. Zijn ideeën legden de basis voor andere pan-Afrikaanse organisaties die tot vandaag geïnspireerd zijn door het Garveyisme. Hij was ook de grote inspirator voor bijvoorbeeld de Nation of Islam, The Moorish Science Temple en vele andere Zwarte religieuze organisaties.

Marcus Mosiah Garvey was ook van grote invloed op de Black Panthers (Black Panther Party) die meer een a-religieus socialistisch ideaal nastreefden.

“Scholars have characterized the Black Panther Party as the most influential Black movement organization of the late 1960s, and “the strongest link between the domestic Black Liberation Struggle and global opponents of American imperialism”.

Deze volkspartij begon als een gewapende buurtwacht in Zwarte wijken om de moord-zuchtige Amerikaanse politie te monitoren. Vanaf 1969 werden “community social programs” hun primaire activiteit. Zij zorgden voor gratis ontbijt aan schoolgaande kinderen in arme wijken. Ook openden zij gezondheidsklinieken in zo-genaamde ghettos waar Zwarte artsen en andere medici vernieuwende manieren toepasten in het gezond maken en vooral gezond houden van de bewoners. Hun model van gezondheidszorg was zo revolutionair en efficiënt dat dit enige tijd later door veel nationale overheden werd overgenomen.

Het COINTELPRO-progamma van de F.B.I. probeerde deze partij, die zeer geliefd was onder de Zwarte bevolking,  te neutraliseren. Want deze partij inspireerde en motiveerde Zwarte mensen zichzelf te bevrijden van het juk van raciale onderdrukking en sociale onrecht. De F.B.I. slaagde in hun opzet dankzij de collaboratie van de media. Want zij zorgden door het verspreiden van valse informatie voor een negatieve beeldvorming van de Black Panther Party zodat deze volkspartij uiteindelijk werd gezien als staatsvijanden. Hierdoor kon de overheid de leden van deze partij opjagen en elimineren door enerzijds hen in schijnprocessen te veroordelen tot jarenlange gevangenisstraffen, zoals Mumia Abu Jamal.  Of door de invloedrijkste leden simpelweg te vermoorden. Zoals Fred Hampton, vermoord door de F.B.I. op 4 december 1969. En de lijst Black Panthers, vermoord door de Amerikaanse overheid, is lang…

Dit Amerikaanse hoofdstuk van staats-terreur is niet zo heel erg lang geleden. Maar door propaganda van de media uit die tijd tot vandaag ziet de onwetende persoon  de Black Panther Party als agressors.

De Honorabele Marcus Garvey zei;

“We are living in a civilization that is highly developed. We are living in a world that is scientifically arranged in which everything done by those who control is done through system, proper arrangement, proper organization. And among some of the organized methods used to control the world is the thing known and called “PROPAGANDA.” Propaganda has done more to defeat the good intentions of races and nations than even open warfare. Propaganda is a method or medium used by organized peoples to convert others against their will. We of the “Black” race are suffering more than any other race in the world from propaganda—Propaganda to destroy our hopes, our ambitions and our confidence inself”

De Honarabele Marcus Garvey kende het belang van zelf-kennis en wetenschap hebben over de geschiedenis van jouw volk.

- Marcus Garvey.

De Honarabele Marcus Garvey zei:

Ons verhaal moet waarheidsgetrouw verteld worden.

Want wij leven in een tijdperk waarin Zwarte mensen wereldwijd hun “wortels” willen opdiepen.

En we kunnen niet teveel vertrouwen op westerse historici, want zij zijn merendeels revisionisten van de geschiedenis die op scholen en universiteiten word onderwezen. Ze willen deze aanpassen, wit-wassen, reviseren en maken van CE mensen BCE mensen. Met academische leugens en literair bedrog, twee schakels in het Globaal Systeem van Racisme, word verhuld dat de westerse mens pas sinds het tijdperk van de Trans-Atlantische Slavenhandel en Slavernij een rol van betekenis had op wereld-niveau.

En vooral de geschiedenis van de Afrikaanse mens word door westerse historici op scholen en in boeken als irrelevant en stereo-typerend weergegeven. Zij propageren de leugen dat Afrika, “het donkere continent”, geen noemenswaardige geschiedenis heeft. En niets heeft bijgedragen aan wereld-cultuur.

Er zijn in onze tijd enkele uitzonderingen, zoals de egyptoloog Robert Bauval. En tegen het eind van de 19e eeuw CE toen westerse wetenschappers, leraren en historici begonnen met het reviseren van de wereldgeschiedenis waren er enkele moedige witte mannen die waarheids-getrouw de geschiedenis bestudeerden en doorgaven.

“For the first two or three thousand years of civilization, there was not a civilized white man on the earth. Civilization was founded and developed by the swarthy races of Mesopotamia, Syria and Egypt, and the white race remained so barbaric that in those days, an Egyptian or a Babylonian priest would have said that the riffraff of white tribes a few hundred miles to the north of their civilization were hopelessly incapable of acquiring the knowledge requisite to progress. It was southern colored peoples everywhere, in China, in Central America, in India, Mesopotamia, Syria, Egypt and Crete who gave the northern white people civilization. (Bishop William Montgomery Brown, The Bankruptcy of christian Supernaturalism)

“Those piles of ruins which you see in that narrow valley watered by the Nile, are the remains of opulent cities, the pride of the ancient kingdom of Aethiopia. … There a people, now forgotten, discovered while others were yet barbarians, the elements of the arts and sciences. A race of men now rejected from society for their sable skin and frizzled hair, founded on the study of the laws of nature, those civil and religious systems which still govern the universe.” (Constantin François de Chassebœuf aka Count Volney, philopsopher, historian, abolistionist)

“The accident of the predominance of white men in modern times should not give us supercilious ideas about color or persuade us to listen to superficial theories about the innate superiority of the white-skinned man. Four thousand years ago, when civilization was already one or two thousand years old, white men were just a bunch of semi-savages on the outskirts of the civilized world. If there had been anthropologists in Crete, Egypt, and Babylonia, they would have pronounced the white race obviously inferior, and might have discoursed learnedly on the superior germ-plasm or glands of colored folk.” (Joseph McCabe, scholar and philosopher)

Afrika baadde in het Licht van Voorspoed en Welvaart vóór de koloniale periode. En Afrikanen deden in Europa, tijdens het tijdperk van de Moren, “het licht aan”. (zie chapter 3A). Zij leverden de kennis voor het Europese tijdperk van Verlichting. Van het Oude Egypte, Nubië en Kush tot de Indus Vallei Beschaving, Sumerië en Akkadië. Melanine-rijke mensen kenden georganiseerde culturen al vanaf het 17e millenium BCE. De meeste witte historici ontkennen deze gedeeltes van de geschiedenis. Vaak uit angst tegen de gevestigde orde in te gaan en broodverlies te lijden. En schrijven tegelijkertijd Ons Verhaal uit de geschiedenis. Willen deze beperken tot de slavernij. En zelfs over die verschrikkelijke periode willen zij niet een waarheidsgetrouw verhaal vertellen.

Ons Verhaal moet daarom zoveel mogelijk door ons zelf worden verteld.

Ik ben de diepte ingegaan met betrekking tot de Trans-Atlantische Slavenhandel en  Slavernij, om de link duidelijk te maken tussen die periode en de staat van Afrika en de Zwarte wereld-gemeenschap in het hier en nu. En natuurlijk. De geschiedenis van de Zwarte man en vrouw begint niet bij de Trans-Atlantische Slavenhandel en Slavernij en de kolonisatie van Afrika. Maar dat tijdperk is wel het definiërende deel van onze geschiedenis.

Een tijdperk waarin een realiteit van verschrikkelijk racisme en globale onrecht werd geschapen dat tot vandaag doorwerkt in het alledaagse leven van Zwarte mensen wereldwijd. Het was een vreselijk pijnlijke onderbreking van Afrikaanse geschiedenis die een bijna totale vernietiging van Afrikaanse culturen heeft veroorzaakt. En daarover moet naar mijn inzicht eerlijk en waarheidsgetrouw over geschreven en verteld worden om uiteindelijk begrip voor elkaar, gemeenschapszin, waardering, respect en liefde voor ons-zelf te kweken.

Meer dan 400 jaar van onmenselijke behandelingen. Generatie op generatie gaf nooit toe om net zo onmenselijk te zijn als de mensen die hen gevangen hielden.  In hun geest werden de leefregels geschapen welke een erfenis van grote immateriële waarde zijn.

“Standvastigheid, moed, dankbaarheid, relativeringsvermogen, geestelijke kracht, tolerantie, eerlijkheid, rechtvaardigheid, geduld, zorgzaamheid en mededogen.”

Deze erfenis van ethische leefregels zijn, in bittere tranen gewijde, in rivieren van wraakvol bloed geheiligde levenslessen. Levenslessen die wij als innerlijke sieraden met trots dragen en waarmee wij liefde, waardering, respekt en gemeenschapszin voor elkaar kunnen vinden.

En omdat de Trans-Atlantische Slavernij en de koloniale periode in ogenschouw van eeuwen niet zo lang geleden is, zal het daarom ook wel een tijdje duren voordat wij allemaal in mentaal opzicht ongeketend en bevrijd zullen zijn.

Ik hoop dat jij, na het lezen van dit document, in ieder geval iets meer en beter geïnformeerd bent. Laat je niet verleiden tot mentale aberratie en blijf standvastig in het geloof dat wij weer een Wandeling In De Zon gaan nemen. Zoals de Honorabele dr. John Henrik Clarke het zo mooi wist te zeggen.

En denk erom

Voor de Scheppers van dit Universum

en deze Paradijselijke Planeet

tussen de sterren

is het menselijk concept De Eeuwigheid

als een nacht

die on-telbare uren, jaren en millenia

kan duren

Dus pas goed op je-Zelf,

en blijf Zon-gericht en Recht-op-staand

want morgen

is weer een nieuwe dag

*********************************************************************************

Be. Creator.

 

Be. Creative.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s