Over Schepen en Vrijheid

Je leeft als Zwarte man, Zwarte vrouw of als Zwart kind in de westerse cultuur. Ben je dan ook een westers mens? Vraag jezelf af. Is het in jouw? Is het in de naam die je draagt? Is het zichtbaar aan de haren op je hoofd? Of aan de kleding die je dagelijks aantrekt? Is het in het gevoel bij het kopen van luxegoederen? Is het in de religie waaraan je gebonden en waarmee je verbonden bent? Is het in je eetgewoonten? Is het in jouw idealen, leefstijl en doelstellingen? Is het in je normen en waarden, die als kaders of begrenzingen dienen voor jouw denken en gedrag? Heeft het Wilde Westen jouw volledig in hart en hoofd gekoloniseerd?

De waarheid is dit. De cultuur waarin wij willen integreren is voor een groot deel giftig. Van het toxische institutioneel racisme tot de voedingsindustrie dat bijna elk dier degradeert tot een hapklaar stuk vlees en dat ziekmakend voedsel produceert. Van een corrupte journalistieke orde en geestverwarrende nieuwsmedia tot de kapitalistische/globalistische mindset die aan alles wat tastbaar is en alles wat leeft, inclusief de mens, een monetaire waarde geeft.

En natuurlijk heeft de westerse maatschappij waarin wij leven een aantal positieve elementen. Zoals het onderwijs-systeem en de sociale infrastructuur. Dus je hoeft niet het spreekwoordelijke kind met het badwater weg te gooien. Er moet aan de andere kant wel het besef zijn dat wanneer een mens lang genoeg in een bad met giftig water ligt hij of zij heel ziek kan worden of zelfs kan sterven.

Het draait allemaal om adaptatie. Aanpassing. Belangrijk is dat je dit doet zonder dat je uit het oog verliest hoe kostbaar jouw eigen cultuur is en hoe diep de “wortels” van jouw etnische en culturele identiteit zijn gelegen. Deze kennis de-koloniseert een door westerse idealen, westerse religie en een door de Europide cultuur gevangen verstand. Het houdt de mentale weerbaarheid gezond.

Kijk naar andere bevolkingsgroepen in Nederland met etnische wortels in den vreemde. Ondanks het feit dat zij over het algemeen volledig geadapteerd zijn om niet alleen te overleven in dit land, maar ook te excelleren op veel vlakken van het maatschappelijk leven, houden zij vast aan hun religies, cultuurbepaalde normen en waarden, eetgewoonten en leefregels. Kortom: ze dragen hun culturele bagage mee in alles dat zij doen in Nederland. Vormen op deze wijze een weerbare geest (verstand)

Zij maken zich de positieve eigenschappen van de westerse cultuur eigen en verwerpen de toxische elementen van deze cultuur.

Marcus Garvey zei ooit; “Als de Zwarte mens niet uitkijkt dan drinkt hij al het gif van de moderne civilisatie en sterft ten gevolge van de effecten van dat gif.”

En dat is het wel hoor. Het vergif smaakt heerlijk. En het is heel mooi verpakt. Ziet er zo lekker en smakelijk uit. Maar het is vaak ongezond voor lichaam en geest en soms zelfs dodelijk.

Houd daarom vast aan je eigen cultuur zo goed als je kan en neem de westerse “heerlijkheden” in met mate of beter nog, leer te leven zonder. Neem die vrijheid want om vrij te kunnen zijn is waar onze Voorouders voor hebben gestreden en er met wraakvol bloed, geheiligd zweet en bittere tranen voor hebben betaald.

En afsluitend, om de Naamloze Schrijver te quoten; “een schip zinkt niet omdat het in water ligt. Een schip zinkt wanneer er te veel water in zit.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s