EIGEN TAAL EERST

Teveel mensen kennen zichzelf niet echt en ervaren een geestelijke leegte. Men heeft angst om in de peilloze dieptes van deze leegte te staren, om het te begrijpen.
Dat is wel hoe een mens tot ware zelf-kennis komt. De innerlijke wereld verkennen, als een ontdekkingsreiziger de diepste afgronden trotseren.

Want de innerlijke wereld spreekt.

Wanneer jeje zelf wilt begrijpen is het belangrijk om te weten dat alle gevoelens en gedachten een Eigen Taal hebben. En deze Taal bestaat uit een alfabet van emoties. Je moet deze ontcijferen, het leren lezen, zodat je weet dat het leven dat je leid jou kan brengen van helse zelf-kwellingen naar hemelse vreugde.

Het innerlijk spreekt dus ook negatieve taal. Al vanaf de geboorte. Ernaar leren luisteren is als een gevecht met opborrelende gevoelens door onverwerkte nare ervaringen of pijnlijke dingen die mensen hebben gezegd.

Angsten, zelfhaat, frustraties, kwetsende vooroordelen, jaloezie, pijnlijke herinneringen. Dit zijn enkele van de meest verschrikkelijke innerlijke demonen (negatieve emoties). En deze negatieve gevoelens spreken. Elke dag weer. Ze maken deel uit van de innerlijke taal, de Eigen Taal van emoties. En maken een mens onzeker. Kunnen je in een neerwaartse spiraal van onzekerheid, laag zelfvertrouwen en een negatief zelfbeeld brengen.

Juist door erkenning van het bestaan van deze “innerlijke demonen” kan je jezelf ervan bevrijden. Oefening baart kunst, dus elke dag weer is het belangrijk te leren luisteren naar de Eigen Taal van emoties.

Dit leren begrijpen van jezelf is een persoonlijke innerlijke strijd. En uiteindelijk het moeilijkste gevecht wat een mens aan kan gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s