Microfoon check (101)

Bijna iedereen weet dat cameras van laptops moeten worden afgeschermd, door de hackgevoeligheid van laptops. Weinigen weten dat de microfoons van smartphones en laptops 24/7 aan zijn. Ze zijn dus altijd aan. Behalve wanneer je het apparaat zelf echt uit doet.

Uitschakelen van de microfoons van deze apparaten, vooral van smartphones, is door het privacy beleid van apps, door fabrieks-instellingen en constante updates heel erg problematisch. Het is voor huis-tuin-en keuken-hackers, mensen die na een beetje googlen de tips en trucs van hacken leren, daarom heel gemakkelijk om toegang te krijgen tot een smartphone.

Het enige dat zij nodig hebben is iemands telefoonnummer. En dan kunnen ze ook, mochten ze daar tijd voor nemen, elk moment van de dag of nacht meeluisteren naar alle door de microfoon opgepikte geluiden. Zonder dat je het doorhebt.

Is het mogelijk de microfoon van een smartphone handmatig uit te zetten? Ja natuurlijk wel. Maar door constante updates worden dat soort instellingen steeds weer teruggezet naar fabrieksinstellingen. Komt bij dat wanneer je gebruik wil maken van een app, één die toegang krijgt tot camera en microfoon, het handmatig uitzetten weinig zin heeft. Omdat je altijd telefonisch bereikbaar wil zijn en gesprekken wilt voeren en ook nog leuke selfies wil maken. Het uitzetten van camera en microfoon is gewoon zeer onpraktisch.

Het is daarom wel wijs om een smartphone of laptop helemaal uit te schakelen tijdens de momenten waarop je van je privacy wil genieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s