Stigmata

Even een kort bericht.

Stigma: “een teken van schande in verband met een bepaalde omstandigheid, kwaliteit of persoon” (stigmata= meervoud van stigma)

Feit: Melanine-rijke huid is tot stigma gemaakt. Een schandelijk iets, waarvoor de drager zich moet schamen. ***Melanine is eenvoudig uitgelegd huid-pigment***

Feit: Huidcellen vernieuwen elke dag, elke 24 uur verliest een mens rond de 40.000 huidschilfers.

Feit: De melaninerijke huid verliest ook rond de 40.000 huidschilfers per dag.

Feit: Melaninerijke huidschilfers zijn dus zeer zichtbaar. Na douchen en afdrogen met witte handdoek, na urenlang badderen in een badkuip of bijvoorbeeld bij het dragen van een wit t-shirt.

Conclusie: Deze feiten werden door de europide mens, in de gouden tijd van Pseudo-wetenschappen, als bewijs gezien dat de Zwarte mens/de Afrikaan/ de Moor/ de Neger/ de Aethiopiër “vies, vuil, smerig” etc. is.

Dit stigma, -de vieze, smerige huid- is ook in het bewustzijn en denken van Zwarte mensen geprogrammeerd in de koloniale tijd. En vaak (on)bewust nog aanwezig in de vorm van colourism (het ophemelen van lichtgetinte Africoïde/Zwarte mensen)

Een racistisch idee werd gepropageerd als waarheid. Een die perfect aansloot op andere racistische vooroordelen. En ondernemers (tot de dag van vandaag) konden er maximaal van profiteren. Denk ook maar aan de hele skin bleaching-industrie.

Lees ook Zwarte waarheid Chapter 1filosofie van Zwartheid en de magie van melanine— voor een verhoogd/verdiept/verbreed perspectief op het pigment dat door sommigen als vloek word gezien en door anderen als zegen word gevoeld en ervaren.

Een gedachte over “Stigmata

 1. We moeten ons vooral niet laten afleiden.
  Het stigmatiseren van de gepigmenteerd-mens is vooral bedacht in de16e eeuw, bedoeld om een groot probleem waarmee de gebleekte-mens te kampen heeft, in de Bijbel bekent als “lepra” zich van te ontdoen.
  Door het Nobele beschreven gepigmenteerde/Zwart-mens een negatieve uiterlijk aan te praten,
  tracht men wit op agressieve wijze/manier heilig te verklaren/
  promoten met alle gevolgen en leed van dien.
  Naar mijn mening, ook mede door jaloezie, omgezet tot haat!
  Ook met ons allen bekende gevolgen van dien.
  Veel inspanningen, geld en aandacht wordt besteed om dit issue zo veel mogelijk te promoten, vooral om ‘Wit’ als nobel te zien/ verklaren, een totale onzin natuurlijk!
  Het laat duidelijk zien hoe diep en ernstig het probleem van de witte-mens is.
  Dit laat men duidelijk merken door doen en laten.
  Voorlopig is het einde niet inzicht, zolang wij gevoelig zijn en meegaan in dit onzin.
  Laten we ons focussen op de alom aanwezige bewijsmaterialen die de werkelijke geschiedenis weer leg en een heel andere beeld laat zien. Door eigen onderzoek te doen en met bewijzen voor de dag te komen, op deze wijze kunnen we de aandacht afwenden, de gedachten positief gaan beïnvloeden.
  Laten zien wat we de wereld te bieden hebben. Maar ook laten zien dat de voorouders zeer machtig, wereldwijd de bestuurders waren en niet anders!
  Het verhaal van de witte-man, zoals hij die voorlopig vertelt heeft klopt van geen kanten/ totaal niet.
  Berust op de grootste fantasie, onzin en vervalsing.
  Materialen genoeg te vinden om hun fabels te ontkrachten, tegenwoordig zijn er genoeg bronnen te raadplegen om een juiste beeld te krijgen van de werkelijke geschiedenis zoals het was, zowel vertelt en beschreven/ getekend.

  Kom met z’n allen aan de slag.
  Succes!

  Groetjes
  Edgar

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s