Erfenis

Elk stukje van de puzzel wordt hervonden, omgedraaid, op zijn plek gezet. Zodat we een goed beeld kunnen krijgen van de geschiedenis. Alle facetten van Afrikaanse culturen lagen als gebroken spiegels versplinterd. Culturen vernietigd, door menselijke haat in ruïnes veranderd.

Daarom moeten wij als onafhankelijke historici, als waarheidsgetrouwe antropologen en zo nauwkeurig als archeologen, serieus onderzoek doen op het internet. Lezingen bezoeken, de juiste boeken lezen, enkel en alleen om de juiste puzzel-stukjes te vinden.

De Honorabele Marcus Mosiah Garvey zei;

Een volk dat geen kennis heeft van haar geschiedenis, oorsprong en cultuur, is als een boom zonder wortels

Want is het niet zo dat een boom waarvan de wortels onderontwikkeld zijn en niet diep genoeg in de Aarde reiken bij een bescheiden wind zal omwaaien en sterven?

Het zijn maar een paar generaties geleden, de realiteit van Slavernij. Het was niet het begin van Afrikaanse geschiedenis. Nee, dat zeker niet. Maar de Slavernij was wel veel meer dan een pijnlijke onderbreking van vele duizenden jaren voorspoed en culturele ontwikkeling van de Zwarte mens.

Want dat is wat is gebeurd. Die eeuwen van Afrikas Lijdenschap brachten een eens groot volk, voor het oog van de wereld, op haar knieën. Ik kijk in de spiegel en vraag mij af. Hoeveel miljoen mannen, vrouwen en kinderen hun dromen en verlangens werden in de modder geslagen en vertrapt? In Suriname waren jonge Kankantris stille getuigen, hun wortels in wraakvol bloed gedoopt.

In de tijdsgeest van de Eeuwigheid, is het niet pas sinds gisteren dat de fysieke ketenen verbroken zijn? En met perfecte liefde eerbiedig werden begraven? Vandaag zijn het de mentale ketenen die teveel van ons gevangen, slaafs en dociel houden.

Teveel van ons. Verloren en verdwaald in het labyrint van westerse dogmas, leugens, listen en bedrog. Onbewust. Ontheemd. Vreemdelingen. Als palmbomen op de Noordpool.

Het is in mentaal opzicht leven of doodgaan. Zoals een boom zonlicht, water en vruchtbare aarde nodig heeft. Zo is het absorberen van de geschiedenis van je volk, je oorsprong en jouw cultuur van levensbelang. Het breekt de ketenen.

Voor altijd.

We leven in een tijd van verlossende openbaringen.

Al zo lang spreekt Mama Afrika tot ons, kinderen van de Zon. Ze zegt; wees ervan bewust. In elke ademhaling, in elke voetstap waar je ook bent, je bent helemaal niet zo ver van Afrika verwijderd als jouw is aangepraat. In elke bloedcel, tot in de kleinste deeltjes van de atomen waaruit jouw lichaam bestaat, is Afrika aanwezig.

In het verleden zoveel “Wandelingen in de Zon”. Zoals de Honorabele Dr. John Henrik Clarke het poëtisch zei. Zoveel millenia van melanine-rijke koningen en koninginnen in antieke beschavingen. Dit is wat geliegenis-leraren vergeten te vertellen; De oudste imperiums zijn Afrikaans. Onze culturele en historische wortels gaan dieper dan de Aethiopische Oceaan. -Een uitgestrekt zeegebied gelegen ten westen van Afrika en hernoemd tot Atlantische Oceaan-

Zwarte historici, onze modernetijds-profeten, ze wijzen voor onderwijs en inspiratie naar het verleden.

Zodat we niet vergeten.

Van de Nijl Vallei Beschavingen Kerma, Kush, Nubië en Kamit (het Oude Egypte) tot Mohenjodaro, Sumerië, De Olmeken, Carthago, Abessinië en Aksum. En van Nok, Numidië, Songhai, Mali en Ghana tot Groot Zimbabwe, Kongo en het Zulu-Rijk. Memre Shaka!!

Ik meen het!

Waarheidsgetrouwe Our-story willen we horen in plaats van his-story

De toekomst, die vanaf dit moment begint, is geweldig mooi. De puzzelstukjes voorzichtig op hun juiste plaats gezet, Sankofa. In het hier en paradijselijke nu leren we zoveel van het verleden. Wat het verleden is? Niets anders toch dan een licht dat je helpt om een helder zicht te krijgen op de toekomst.

Dankzij de Voorouderlijke Moeder, ons ware Heilig Land (Afrika), gezegend met geestelijke veerkracht, creativiteit, standvastigheid, moed, spiritueel vuur, gevoel voor rechtvaardigheid, releativerings-vermogen, geduld, zorgzaamheid en empathisch vermogen. Dit zijn de innerlijke sieraden die als een immateriële erfenis zijn doorgegeven, van generatie op generatie.

Ze zijn waardevol. Ik draag deze innerlijke rijkdommen respectvol en met trots in mij mee.

Ik weet een klein beetje van alles dat er te weten is. En hoe ouder ik word hoe meer ik besef dat de Voorouders leven. Want zijn wij in wezen niets anders dan de geïncarneerde en wedergekeerde Voorvaderen en Voormoeders? Zij zeiden; Ubuntu. Ik Ben, omdat wij Zijn. In materiële zin: Genetische puzzels zijn in ons gelegd. We zijn de som van talloze over-bet-super-grootouders.

Individueel niet alleen mijn heerlijke Zelf, want deel uitmakend van één groot Afro-dynamisch en uniek spiritueel fenomeen. Een Zwart fenomeen dat sinds de Oudheid de spil, de stuwende kracht is van wereldvolkeren hun religies. Wij dragen daarom al duizenden jaren het gewicht van zovele namen in evenzoveel talen;

Aethiopiërs, Lievelingskinderen van de Zon, energieke en ademhalende tempels van vlees en bloed, Goden en Godinnen in menselijke gedaantes, Zwarte man, Zwarte vrouw. De 400 jaren van de Grote Verschrikking liggen achter ons. We zijn al weer heel voorzichtig begonnen aan een Wandeling in de Zon. Af en toe omkijkend, om levenslessen te leren. Op deze paradijselijke planeet tussen de sterren. Herrezen. Niet verbitterd. In volmaakte liefde levend en vrij.

Voor altijd…

Een gedachte over “Erfenis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s