De volgende stap

De wereldwijde protestdemonstraties geven hoop. Maar wat nu? Wat is de volgende praktische stap? Belangrijkste wat nu word gecreëerd is awareness.
Het bewust zijn van een kwalijk Globaal Systeem van Racisme (white supremacy) dat het wapen racisme gebruikt om de vrucht van dat systeem, het kapitalisme, in leven te houden.

Teveel Zwarte mensen zijn bezig met overleven. Getraumatiseerd door 400 jaar racistische terreur. Het is zichtbaar aan de zelfhaat, het lage zelfbeeld, de destructieve levensstijlen, de onwetendheid over het belang van kennis hebben over (Zwarte) geschiedenis, Afrikaanse spiritualiteit en religies. Zoveel generaties van mannen en vrouwen die mentaal geketend zijn aan het Globaal Systeem van Racisme. En dat is wat moet gebeuren. Er moet eerst een bewust-zijn van de authentieke Zelf gekweekt worden zodat er een zelfstandig denkende (kritische) massa ontstaat. Eenmaal zover dan weet een ieder wat de volgende gemeenschappelijke stap vooruit gaat zijn.

Situatie is nu vergelijkbaar met een voetbalteam waarin maar twee spelers op het veld begrijpen waar het spelletje om draait. De rest van de spelers doen heel hard hun best maar zien niet in dat de bal in het doel van de tegenstander geschoten moet worden. Zo vaak mogelijk. En daar is strategisch en tactisch inzicht voor nodig. Zoveel mogelijk spelers moeten die awareness hebben zodat we als team kunnen functioneren.

Om terug te komen op de zelfhaat en onwetendheid over (Zwarte) geschiedenis en vooral voorouderlijke spiritualiteit en religie van teveel Zwarte mensen die onbewust zijn van de mechanismes achter het systeem dat racisme in stand houd.
Bevrijding zal moeten plaatsvinden op psychologisch niveau. Ook is het noodzakelijk dat de Zwarte mens weer leert om onvoorwaardelijk van zichzelf en haarzelf te houden. Want eeuwenlang heeft een doctrine van haat ons gehersenspoeld onze raciale kenmerken te haten. Daarbij denk ik direct aan zelf-hulp boeken zoals het boek Weg met Mental Slavery van Joan de Windt. Of het boek Post Traumatic Slave Syndrome van Joy DeGruy.

Veel mensen verwachten een revolutie. Hopen dat de dag na de laatste protestdemonstratie het Globaal Systeem van Racisme is verdwenen. Ik denk dat we eerder te maken hebben met een langzame constructieve verandering. Het is immers pas sinds de burgerrechten bewegingen en onafhankelijkheids-strijd van de jaren `60 in de 20e eeuw dat de Zwarte mens bezig is met de-kolonisatie op elk gebied van menselijke activiteit.

Daarom zal het ook wel een paar generaties duren voordat de gehele Zwarte wereld-gemeenschap psychologisch bevrijd zal zijn. Er is vooruitgang, dat is niet te ontkennen. De Zwarte wereld-gemeenschap maakt kleine stappen vooruit. En sommigen zijn al zover om te rennen in de “vaart der volkeren”. Maar realiteit is dat de grote massa daartoe nog niet in staat is. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. Dus voor nu kleine stapjes vooruit…

heroes malcolmx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s