A Little piece of Truth (9)

Een demografische ramp in de Westerse wereld kondigt zich aan. In cijfers uitgelegd: Het vruchtbaarheidscijfer van Europa is met 1,5 onder het vervangingsratio van 2.1 kind per vrouw. Deze ratio (2.1) garandeert het gelijk blijven van de bevolking. Daaronder, zoals de 1.7 in Nederland, voorspelt een afname van de bevolking. Er gaan uiteindelijk per saldo meer mensen dood dan er geboren worden.

Dit is de situatie in het merendeel van West-Europese landen. Terwijl er steeds minder kinderen worden geboren, zien we tegelijkertijd dat mensen ook ouder worden. Er is nu al in Europa een catastrofale vergrijzingsgolf. Zeer dramatisch wanneer je dit vergelijkt met de vruchtbaarheidscijfers van het continent Afrika, met een vervangingsratio van 4.1, en een groeiende levensverwachting.

Het kan dramatischer. Kijk maar naar landen als Duitsland met een vruchtbaarheidscijfer van 1,2, en Italië met een vruchtbaarheidscijfer van 1.3. Deze cijfers liggen ver onder het vervangingsratio van 2.1.

In 2040 zal, volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek, 1 op de 4 Nederlanders ouder zijn dan 65. Vanaf 2070, zo is de verwachting, zal het aantal voltijds werknemers een stuk minder zijn dan het aantal AOW-ers en pensioen-gerechtigden. Tegen die tijd zal de overheid veel minder inkomsten uit loonheffingen krijgen dan in voorgaande decennia. Komt bij dat uitbetalingen aan AOW gerechtigden extreem gaan stijgen.

Het gevolg is dat er bijvoorbeeld zeer zwaar bezuinigd moet worden op het ambtenaren apparaat en de AOW. Pensioenfondsen zullen dan ook volledig “verdampen”. Doordat mensen veel minder te besteden gaan hebben is een ding zeker. Een tsunami van faillissementen zal het bestand van midden -en kleinbedrijf grotendeels decimeren. Heel simpel gezegd: Economische tegenwind en maatschappelijk onheil zijn onderweg.

Het zijn een aantal feiten waar Nederlandse politici niet over durven te spreken. Bang dat het aandragen van een on-pupulaire oplossing hen im-populair maakt, en veel stemmen gaat kosten tijdens verkiezingen. De meest praktische oplossing is natuurlijk het openstellen van de landsgrenzen, en de arbeids-markt voor migranten. Niemand durft het te zeggen. Maar ook in deze tijd van Verwildering weten politici, economen en politieke beleidsmakers heel goed dat migranten potentiële arbeidskrachten en belastingbetalers zijn.

Dat de bevolking groeit in Westerse landen is nu bijna volledig te danken aan de influx (toestroom), en de hogere vruchtbaarheidscijfers van migranten. Maar zij passen zich aan. En krijgen, zoals in Nederland, vanaf de tweede generatie een gemiddelde van 1,7 kind per vrouw.

In de Verenigde Staten zijn het Latinos (Hispanics), voornamelijk uit Mexico, die in de nabije toekomst voor een veel hogere geboortecijfer zorgen. Zij zijn binnen 100 jaar een meerderheidsgroepering in de Verenigde Staten.

Wat de toekomst zal brengen op het vlak van globale bevolking aantallen is aan de hand van cijfers af te lezen. Je kan daarmee voorzichtige voorspellingen doen. Zo is al berekend dat de Westerse mens globaal gezien aan het uitsterven is.

Er zijn meerdere factoren die ervoor zorgen dat witte mensen heel geleidelijk in aantallen zullen afnemen en uiteindelijk verdwijnen. Zoals het uitstellen van een zwangerschap tot aan de middelbare leeftijd. De economisch verantwoorde keuze voor een klein gezin. En het bewust kinderloos blijven. Deze factoren zorgen voor lage vruchtbaarheidscijfers van de witte mens in Europa en de Verenigde Staten.

Dit uitsterven is een proces wat enkele eeuwen in beslag neemt. Want leefde aan het begin van de 20e eeuw nog 24.7 procent van de wereldbevolking in Europa. Dit percentage is naar 10.7 procent gedaald in 2010.

Zie voor een helder toekomstbeeld, wat wereldbevolking aantallen betreft, onderstaande tabel.

Demografische prognose van de Verenigde Naties:

VN 2012 schattingen en medium variant projecties

JaarWereldAzië AfrikaEuropaLat.Am./
Carib.
Noord-
Amerika
20207,717
miljard
4,582
(59,4%)
1,312
(17%)
744
(9,6%)
662
(8,6%)
376
(4,9%)
20509,551
miljard
5,164
(54,1%)
2,393
(25,1%)
709
(7,4%)
782
(8,2%)
446
(4,7%)
210010,854
miljard
4,712
(43,4%)
4,185
(38,6%)
639
(5,9%)
736
(6,8%)
513
(5,4%)
*De cijfers van Afrika spreken voor zich. ***In 1700 leefde 14,9 procent van de wereldbevolking op het Afrikaanse continent. Teruggelopen tot 8.1 procent aan het begin van de 20e eeuw. Deze cijfers weerspiegelen de vier eeuwen van Trans-Atlantische Slavenhandel en Slavernij, waarin Afrika (bij wijze van spreken) als een vijver werd leeggevist

Meer weten? Lees Zwarte Waarheid (Chapter 4A)

Plaats een reactie